________________________________________________________________________________

ESCOLTA EN EXCLUSIVA 'VOLS LLEGIR?', EDICIÓ 07.04.2014


AVANÇAMENT EXCLUSIU PER INTERNET!!
Podcast del programa de llibres de Ràdio Nova, 'Vols llegir?', edició 21 de la temporada 9, dilluns 07.04.2014

Continguts d'aquesta edició:
ACTUALITAT

MICRORELATS: Ràdio Nova convoca el 2n Concurs de Microrelats via ‘Twitter’, amb la col.laboració del ‘Vols llegir?’, el diari digital d’informació general de l’
Anoia ‘Infoanoia.cat’, i amb el patrocini de les llibreries vilanovines ‘+KLlibres’, ‘La Pau’, i ‘Llegim?...Llibreria’ d’Igualada

ENTREVISTA
ANNA MARIA VILLALONGA
, escriptora, docent universitaria i crítica literària i de cinema. Villalonga ha estat la coordinadora i autora junt amb altres 12 escriptores catalanes del llibre de relats de gènere negre: ‘ELLES TAMBÉ MATEN’, publicat per l’editorial ‘Llibres del Delicte’.

NOVETATS DE LA SETMANA - CONCENTRAT DE NOVETATS SANT JORDI 2014
- ISABEL CASAS,
llibretera igualadina ens ofereix en aquesta edició un repàs a algunes propostes de lectura per la propera jornada de la Diada del LLibre, el Sant Jordi 2014. La nostra col.laboradora setmanal ha escollit per recomanar-nos per la Diada del llibre els nous llibres d’entre d’altres escriptors/es: Marta Rojals, Gaspar Hernández, Xavier Bosch, Care Santos, Vicenç Pagès, Assumpta Montellà i Patricia Gabancho

- ‘Vols llegir?’ també us oferirà un recull de propostes per Sant Jordi 2014
‘Faré tot el que tu vulguis’ de Iolanda Batallé (Columna)
‘Salnitre’ d’Antoni Real (Editorial Meteora)
‘El joc de Ripper’ d’Isabel Allende (Rosa dels Vents)
‘La lluna de Praga’ de Jordi Santasusagna (Onada Edicions)
‘El primer heroi’ de Martí Gironell (Ediciones B)
‘Tempesta al Báltic’ de Salvador Balcells (Editorial Meteora)________________________________________________________________________________

diumenge, 11 març de 2012

ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -153- CARLES PORTA

FAGO de Carles Porta
-Premi Huertas Claveria de periodisme-
VLLG? / INVESTIGACIÓ PERIODÍSTICA
La crònica negra d'aquest país va viure l'any 2007 un d'aquells fets que van omplir moltes pàgines dels diaris de premsa, i van omplir també espais a la ràdio i la televisió. El mes de gener d'aquell any va aparèixer mort l'alcalde de Fago, un poble de 30 habitants del Pirineu d'Osca. Resultat d'aquest crim: tots els veïns van ser declarats sospitosos. Molts consideraven al seu alcalde com un tirà. Finalment és acusat Santiago Mainar, un ramader idealista que de seguida es confessa culpable i va pretendre d'aquesta manera amb al seva acció, que deixessin en pau els altres veïns. 

Però, realment l'assassí va ser Santiago Mainar? La possible resposta la podem tenir en aquest treball d'investigació periodística que ha realitzat el periodista, escriptor i empresari audiovisual, Carles Porta, amb aquesta nou llibre, el tercer de la seva trajectòria com escriptor: "FAGO". Llibre publicat per l'editorial La Campana i que disposa d'un total de 312 pàgines. Originalment, el manuscrit tenia 700 pàgines. Han estat cinc anys d'investigació que han estat compensats en rebre aquestes dies el Premi Huertas Claveria de periodisme, en la seva quarta edició. 

Durant aquests cinc anys de treball periodístic, Carles Porta ha mantingut una estreta relació amb la família Mainar. L'autor explica com la inèrcia va fer que vora 200 periodistes es desplacessin a Fago per cobrir el cas, però que només ell hi va dormir, mentre que la resta dels col.legues, per qüestions de producció, ho van fer sobretot a Jaca, a  una hora de distància. A més, Porta ha fet més de 60 visites a la presó i ha parlat centenars de vegades amb la germana gran de Santiago Mainar. 

FAGO  és el retrat viu, proper i revelador d'un home acusat d'assassinat. Però per sobre de tot, és la història d'una dona, la Marisa Mainat,  que decideix estimar el seu germà i defensar la seva innocència contra tot i contra tohtom, fins i tot contra ell mateix. L'obra literària basada en aquesta investigació periodística, manté un profund respecte a la germana de l'acusat i posa en qüestió el paper de policies, jutges, advocats i periodistes en un cas on la "piconadora" va esclafar la família Mainar des del primer moment. De tota manera, Carles Porta, reivindica que ell només ha pretès explicar una història, però no reobrir el cas. 

Recordarem que aquest cas va ser dramatitzat en format de sèrie de televisió l'any 2008, emesa per La 1 de TVE, protagonitzada per l'actor català, Jordi Rebellón i dirigida per Roberto Bodegas. 

ANTERIORS LLIBRES DE CARLES PORTA
Nascut a Vila-sana, al Pla d'Urgell, el 1963, a part de la seva faceta periodística i empresari audiovisual, ha desenvolupat una trajectòria com a escriptor. El debut es va produir l'any 2005 amb un primer treball d'investigació: TOR, TRETZE CASES I TRES MORTS (La Campana), basat en un crims que van tenir lloc en aquest poble del Pallars i que va tenir un gran èxit de crítica i de vendes. El 2010 i amb un canvi de registre, va publicar: EL CLUB DEL PERFECTES, una crònica personal del món del dejuni i els balnearis, i que va merèixer el Premi Pere Quart d'Humor i Sàtira. Precisament el programa de ràdio VOLS LLEGIR? va entrevistar a Carles Porta amb motiu de la publicació d'aquest llibre el desembre de 2010. En aquella entrevista, Porta ja ens avançava el projecte en que hi estava treballant i que ara tenim a les nostres mans, FAGO. 

Recuperem del nostre arxiu aquella entrevista emesa en l'edició nº 10 de la sisena temporada del VOLS LLEGIR? a Ràdio Nova: 


Article/post 607 - J.M. Solé - Vols llegir? - Ràdio Nova

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ELS ARTICLES MÉS LLEGITS DELS DARRERS 7 DIES

ELS ARTICLES MÉS LLEGITS...

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes