________________________________________________________________________________

ESCOLTA EN EXCLUSIVA 'VOLS LLEGIR?', EDICIÓ 07.04.2014


AVANÇAMENT EXCLUSIU PER INTERNET!!
Podcast del programa de llibres de Ràdio Nova, 'Vols llegir?', edició 21 de la temporada 9, dilluns 07.04.2014

Continguts d'aquesta edició:
ACTUALITAT

MICRORELATS: Ràdio Nova convoca el 2n Concurs de Microrelats via ‘Twitter’, amb la col.laboració del ‘Vols llegir?’, el diari digital d’informació general de l’
Anoia ‘Infoanoia.cat’, i amb el patrocini de les llibreries vilanovines ‘+KLlibres’, ‘La Pau’, i ‘Llegim?...Llibreria’ d’Igualada

ENTREVISTA
ANNA MARIA VILLALONGA
, escriptora, docent universitaria i crítica literària i de cinema. Villalonga ha estat la coordinadora i autora junt amb altres 12 escriptores catalanes del llibre de relats de gènere negre: ‘ELLES TAMBÉ MATEN’, publicat per l’editorial ‘Llibres del Delicte’.

NOVETATS DE LA SETMANA - CONCENTRAT DE NOVETATS SANT JORDI 2014
- ISABEL CASAS,
llibretera igualadina ens ofereix en aquesta edició un repàs a algunes propostes de lectura per la propera jornada de la Diada del LLibre, el Sant Jordi 2014. La nostra col.laboradora setmanal ha escollit per recomanar-nos per la Diada del llibre els nous llibres d’entre d’altres escriptors/es: Marta Rojals, Gaspar Hernández, Xavier Bosch, Care Santos, Vicenç Pagès, Assumpta Montellà i Patricia Gabancho

- ‘Vols llegir?’ també us oferirà un recull de propostes per Sant Jordi 2014
‘Faré tot el que tu vulguis’ de Iolanda Batallé (Columna)
‘Salnitre’ d’Antoni Real (Editorial Meteora)
‘El joc de Ripper’ d’Isabel Allende (Rosa dels Vents)
‘La lluna de Praga’ de Jordi Santasusagna (Onada Edicions)
‘El primer heroi’ de Martí Gironell (Ediciones B)
‘Tempesta al Báltic’ de Salvador Balcells (Editorial Meteora)________________________________________________________________________________

dijous, 19 abril de 2012

ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -165- PILAR RAHOLA+MARUJA TORRES

NOVETATS EDITORIALS
VLLG? 
Que ningú és posi les mans al cap! No es tracta que les dues mediàtiques escriptores i periodistes, Pilar Rahola i Maruja Torres,  hagin publicat un llibre conjunt, no. Malgrat que públicament, i a través de les seves respectives columnes als seus respectius rotatius (La Vanguardia i El País), s'han mostrat divergents en diversos temes, i alhora s'han sacsejat verbalment i ignorat mútuament. Però no hi ha cap mena de dubte que cap d'una d'elles no ens deixen indiferents, ben al contrari, "criden" la nostra atenció en cadascun dels seus moviments literaris, periodístics i d'opinió. Ara són notícia en publicar-se  noves propostes de lectura que recollim en aquest article/post del VOLS LLEGIR?

CARTA AL MEU FILL ADOPTAT de Pilar Rahola
Escrita en dos temps, el 2000 i ara, Carta al meu fill adoptat és pura emoció viscuda. Pilar Rahola explica l'abans, el durant i el després de l'esdeveniment principal que és el centre d'aquest llibre: l'adopció del seu fill Noè. Des de la singularitat intransferible del propi cas, Pilar Rahola escriu una carta al seu fill, un llibre sobre l'adopció sense dogmatismes ni preteses solucions pràctiques, només partint de l'experiència radical i conmocionadora que en qualsevol cas implica el fet d'adoptar una criatura. 

I onze anys després, passat el temps i amb el contrapunt d'una nova adopció, Ada, pot mirar cap enrere i completar el cercle que converteix aquesta epístola íntima, Carta al meu fill adoptat , En un llibre universal. Publica en català, Columna, i la versió castellana, RBA.

L'AUTORA
Pilar Rahora, és llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Catalana, és periodista i escriptora. Coneix bé el món de la política des de fora i des de dins: com a analista en diversos mitjans de comunicació, però també gràcies al seu treball al Congrés dels Diputats i al Ajuntament de Barcelona en la dècada de 1990. Ha col · laborat en emissions dirigides per periodistes com Jesús Hermida, Luis del Olmo, Ana Rosa Quintana, Xavier Sardà, Ana García Lozano i Antoni Bassas. Actualment escriu al diari La Vanguardia i col · labora en els programes de Josep Cuní a 8TV, de Jordi González a Telecinco, de Júlia Otero a Onda Cero i de Jordi Basté a RAC1. És doctorahonoris causa per la Universitat d'Arts, Ciències i Comunicació de Santiago de Xile. Entre altres, ha rebut el Premi Daniel Pearl, de la Lliga Antidifamació Americana, el premi Atlàntida, concedit pels editors catalans, el premi Mass Media, l'American Jewish Committee, i el premi Drets Humans Morris B. Abram, atorgat per l'organització UN Watch. Els seus últims llibres són els èxits de vendes La màscara del rei Artur i La república islàmica d'Espanya .

SIN ENTRAÑAS de Maruja Torres
Nou cas pel seu personatge, Diana Dial, nascuda en el primer lliurament d'aquesta sèries de novel.les negres que la periodista i escriptora, Maruja Torres, vol centrar-se en els propers temps. SIN ENTRAÑAS, publicat per PLANETA, exposa el cas d'Oriol Laclau i Masdéu, català il · lustre, magnat de la construcció i directiu futbolístic de gran èxit social, mor aparentment per causes naturals mentre gaudeix d'un creuer pel Nil amb els seus millors amics. La seva germana Lady Roxana li confessa a la seva amiga Diana Dial, antiga reportera i investigadora amateur, les seves sospites que Oriol ha estat víctima d'un assassinat. La periodista nota aquest rampa a l'estómac que només pot indicar que un cas requereix els seus serveis. Una falsa lady, un biògraf de fosc passat, una vella glòria de la cançó i un metge massa amic de la inconsolable vídua són només alguns dels estrafolaris personatges que viatjaran de nou pel Nil per buscar el culpable. Maruja Torres ens ofereix en Sense entranyes una novel · la àgil, divertida i irònica, en la millor tradició de la seva admirada Agatha Christie, en l'Egipte neocolonial previ a la caiguda de Mubarak. 

L'AUTORA
Maruja Torres (Barcelona, ​​1943) és una de les periodistes més reconegudes d'Espanya. Ha publicat dues novel · les d'humor, ¡Oh, és ell! (1992) i Ceguesa d'amor (1994), un llibre de viatges,Amor Amèrica (1994), i la recopilació d'articles periodístics Com una gota (1996). La seva novel · vagament autobiogràfica Un calor tan proper (1997) i les seves memòries com a periodista Dona en guerra (1999) van aconseguir gran èxit de públic i crítica. Amb Mentre vivim , la novel · la que li va valer el Premi Planeta l'any 2000 i va arribar a mig milió de lectors, Maruja Torres es va consolidar com una de les novel · listes més destacades dels nostres dies, fet que va revalidar amb Homes de pluja (2004). 

Font: Editorial Columna - RBA - Planeta
Article/post 638 - J.M. Solé - Vols llegir? - Ràdio Nova

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ELS ARTICLES MÉS LLEGITS DELS DARRERS 7 DIES

ELS ARTICLES MÉS LLEGITS...

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes